Най-важният акцент в програмата на ГЕРБ/СДС за развитие на спорта

...
 Най-важният акцент в програмата на ГЕРБ/СДС за развитие на спорта
Коментари Харесай

Красен Кралев: Рязко ще увеличим парите за спортните клубове в страната

 „ Най-важният акцент в програмата на ГЕРБ/СДС за развиване на спорта е да увеличим внезапно финансирането на спортните клубове. Планираме парите да се вдигнат с 200 % ”. Това съобщи Красен Кралев, претендент за депутат от ГЕРБ/СДС - Варна и състезателен министър от държавното управление на Бойко Борисов на среща със спортната общност в емблематичния Юнашки салон на морската столица.

„ Вторият акцент е по-нататъшно създаване и реорганизация на спортната инфраструктура, повишение на енергийната й успеваемост, реорганизация на спортни обекти и уреди, промяна в държавните спортни учебни заведения и повишение квалификацията на треньорите със специфични стратегии и заслужено възнаграждение. Ще продължат започнатите при ръководството на ГЕРБ и държавното управление на Борисов създаване и реконструкцията на спортни зали в регионалните центрове с потенциал до 1500 места. Задачата е да има повече нови физкултурни салони в учебните заведения - приблизително по 25 напълно нови годишно, както и на 1 до 3 спортни стадиони във всяко учебно заведение. Целта е да не изпуснем първичните години за двигателни умения и основаване на обич към спорта ”, разяснява Кралев.

Той напомни, че за последните 7 месеца кабинетът на Промяната извърши разгром на българския спорт, разгласи война на българския спорт, назова го мафия. Бяха отразяни парите за Европейското състезание по волейбол през 2023г., едно домакинство, обезпечено с толкоз доста старания на Любо Ганев и Красен Кралев като състезателен министър. Въпреки че ММС имаше рекорден бюджет беше забавено финансирането на федерациите, като някои от парите бяха даже понижени. Над 300 клуба още чакат средствата си от началото на годината, което е без аналог до момента. Всички помним несъстоятелните обвинявания към спортни ръководители като Илияна Раева, Георги Аврамчев и Екатерина Дафовска, която си потегли от биатлона афектирана. Най-важното е да върнем спокойствието и сигурността на треньори и спортисти, с цел да надградят триумфите си, реализирани на интернационалните конгреси и най-много на Олимпийските игри ”, уточни Кралев.

 Участниците в срещата сложиха проблеми за решение по отношение на ученическите спортове, с общежитията на спортните учебни заведения, както и рекомендация положителната процедура във Варна треньорите да влизат в часовете по физическо образование да стане всеобща посредством диалози с МОН.На 2 октомври да излезем с обещаващи резултати и да си върнем изгубеното при Промяната, приканиха известни спортни деятели в морската столица. В срещата участваха и претендентите за народни представители от ГЕРБ/СДС –Варна Милена Димова, Станислав Йорданов, Николай Малев и Венелин Стоянов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР